Heti fazék

A veteményestől idén nem remélek sokat, de boldog vagyok bármivel, amit találok az 1-2 méteres gaztenger rejtekében. Igaz, még nem adtam fel. A hagymákat felkutatjuk, a paradicsomos nagyágyást pedig locsoljuk. Néha. Úri dolgom van, kaptam egy kis esőztetőt, így nem kell ott álldogálnom a slag végén. Egyelőre bevált. Jövőre meg jöhet a házi vízmű. 
Tojások.

A gyümölcsök egy része viszont nagyon szépen muzsikál, bár törődést még annyit sem kaptak, mint a zöldségek. Egy biztos, a szeder metszését soha többet nem csinálom az irodalomban ajánlottak szerint. Dzsindzsa akkor is lesz belőle, ha megmetszem, így viszont termés is van rajta.
Szederből jelenleg 11,5 kg-nál járok.
Early Redheaven.
35 kg.
Még nem unjuk.
Az öreg körte idén is kitesz magáért, már megint csak laposkúszásban lehet közlekedni alatta.
Panda, a legkisebb kertészünk termésritkításból veszi ki a részét nap mint nap.











Megjegyzések

Fernel üzenete…
Hú, Meli, ez gyönyörű és most már számottevő! Gratulálok!
Az ablakom nyitva, úgyhogy kérek szépen egy rekesz barackot fénypostával :D Na jó, egy doboz szedret is szívesen örökbe fogadok :D
fenci üzenete…
Az a barack!!!! a kedvencem! kár, hogy itt nálunk nem terem meg :-(
csipike üzenete…
Ó de jó, örülök a sok finomságnak. Hú mennyi körte van, roskadozik a fa. Panda kapta a létrát, vagy csak élelmes? :-)
kovtama üzenete…
De gyönyörű gyümölcsök. Hogy hogy már érik a szeder nálatok? Itt még nem, pedig nem vagyunk messze egymástól :) Lekvárt szeretnék belőle csinálni, alig várom hogy elkezdhessem.
Juhmeli üzenete…
Fernel, küldeném is sok szeretettel, de technikai analfabéták vagyunk. Leginkább megesszük, de Feri csinált belőle baracklevet is és megpróbálkoztunk pár üveg befőttel is, bár ez a fajta nem magvaváló keményen.
Juhmeli üzenete…
Fenci, mi is nagyon szeretjük, a másik, vele egykorú fáról viszont még soha nem ettünk, lehet nem is fogunk, de akkor jövőre likvidálom. Legalább nálatok hűvösebb egy kicsit a nyár? Vagy csak a tél keményebb?
Juhmeli üzenete…
Csipike, a létra két éve tart egy behasadt ágat, Panda más úton közlekedik, de hogy mit csinál? Most a körtéket pofozgatja reggelente, két melső manccsal kapaszkodva lecsúszdázik a megereszkedett vesszőkön, van dolga elég.:)
Juhmeli üzenete…
Kovtama, bizony nem is az az öt kilométer, hanem hogy a hegy északi oldalán vagytok ilyen sokat számít, azt én sem gondoltam volna. Nálunk is lekvár és szörp készül belőle, de már három hete ad elfoglaltságot. Remélem hamarosan te is bevetheted a passzírozó izmaidat!
Tüzes Beáta üzenete…
Nagyon nehéz életetek van. Fiatalok vagytok: buli!
Juhmeli üzenete…
Beáta, bizony nehéz. Gyümölcskilókban.:)
Aranyalma üzenete…
ÓÓÓ azok a gyönyörű barackok!!!

A mamám nem passzírozza a szedret amikor szörpöt csinál belőle, hanem felköti egy muszlinba a hozzá kimért cukor fölé és szépen kicsöpög aminek ki kell és addigra a cukor is elolvad. Egy kicsit marad benne több lé, de jóval kevesebb vele a meló. A málnát is így csinálja és nem forralja össze.
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, köszi a tippet, kipróbálom úgy is. A lekvárhoz passzírozom, a szörphöz pedig csak nagy befőttesüvegbe rakom borkősavval, egy kis tartósítóval és hagyom 3-5 napig. Utána kicsepegtetem, jöhet a cukor, töltöm és kész. Málna szintén. Nekem való, "lusta" megoldás.;)