Rövid hírek innen-onnan, de legfőképpen Tyúkországból

-Létszám: 7 tyúk, 2 kakas, kb 20 fiatal kakas és jérce, 8 némakacsa, 6 futókacsa, 6 gyöngytyúk

-Hiányzik: egy kiskakas, aki nem minket táplált.

-A nép újra lakat alatt, mert nem a helyi górénak görénynek neveltük őket.

-Feri a kert végébe jár illatkerítést építeni.

-Hiányzik továbbá : Zöldtoll (2.8 kg) az idei némakacsagácsér, karácsonyi lakomán vett részt.

                                Fodroska (1.8 kg), a repülő kacsánk is átlényegült.

                                Három kiskakas (4.5 kg) levesbe, pörköltbe és bundába került.

-Aranytoll a másik idei némakacsa gácsér ivaréretté vált és beköltözött az öreglányokhoz, így újra vannak emeletes kacsáink.



-Voltak rejtélyek is, mint például, hogy került kacsatojás Tyúkország házának tojóládájába?

-Ez további kérdéseket is felvetett:
  1. honnan tudta a kacsa, hogy a tyúkok ott tojnak?
  2. hogyan tudott létra nélkül bejutni?
  3. mégis melyik kezdett újra tojni?
 Izgalommal teli várakozásomnak és spekulációimnak Feri vetett véget egy reggel, mikor boldogan érkezett meg az etetésből a következő felkiáltással:
     -Elmeséljem az élményeimet? Ma megtörtént velem az, amire tegnap egész nap vágyakoztál!
     -???
     -Láttam, hogy jut be a kacsa a tyúkházba! (Ebből is látszik, hogy nem vagyok egy bonyolult lélek, alapvetően nincsenek nagy vágyaim.)
     -?
     -Egyszerűen berepül. 
     -!!! (A 40 cm x 40 cm-es kisajtón, majd behajtogatja magát a 30 x 30-as tojóládába. Vagyis a kacsa született kaszkadőr.)



-Mostanság viszont elvétve van csak tojás, pedig már a jércék is elég idősek hozzá.

-Szabadszárnyon csak  a szerény értelmi képességeit rettenetes hangjával ellensúlyozni próbáló maffia van:



-Tyúkországban lassacskán csak tengeralattjáróval, hajóval és/vagy sárléccel lehet közlekedni.

-Új szabadidős tevékenységünk, ha az időjárás és a mókik engedik, Tyúkország házainak burkolása és téliesítése. Jól összeszokott csapatunkban a dekopírfűrésszel összenőtt fő(legnem)kertész mér és vág, Feri, a lambériakapocs immár örökös barátja szögel és teljes mellszélességgel védi a szigetelőtáblák testi épségét, a nép pedig számunkra érhetetlen függőségben lopkodja -ahol csak tudja- a hungarocellt és taszítja az idegösszeomlás szélére Ferit. Ezekkel a paraméterekkel -úgy tippelem-, nyárra meg is leszünk vele.





Megjegyzések

csakBea üzenete…
:D
Nem akartok nyulat is tartani? Vagy csincsillát? Vevő lennék rá "óccóért" :)
Bodzás Vendégház üzenete…
Csoda jópofa történeteitek vannak, jót kuncogtam:))Nálunk pár hete záporoznak a tojások, a jércék és az öregebbje is mintha tavaszt érezne, a két kakas roppant attraktív, reggel elég kikerülni a látószögükből, akkora ugrókedvük van:))
A hungarocellel vigyázzatok, nekem volt ostoba tyúkom, aki ennek köszönhette a végét. Úgy bezabált belőle, hogy másnap lábra sem tudott állni, csak fuldokolt. Le kellett vágnom, mert azt a mennyiséget sosem emésztette volna meg...
Fernel üzenete…
Ja-ja, igaza van Zsuzsának, a hungarocellel vigyázzatok nagyon. Nálam, ha alkalomszerűen kijutnak az udvarra, tuti találnak valahol egy-egy kallódó darabot, alig bírom elzavarni annyira, hogy felkapkodjam előlük, féltem én is őket.

Nálunk tojás dögivel, mintha tavasz lenne :D Igaz, hogy rengeteg zöld van, a nyulak most nincsenek olyan sokan, nem bírják megenni. Na, a tyúkok akármennyit megennének :D
Juhmeli üzenete…
Bea, nyúl tervben van, talán tavasszal. Mik a terveid a szőrmókokkal?
Juhmeli üzenete…
Zsuzsa, irigy vagyok, nagyon irigy, nálunk naponta 1 tojás van, mióta bezártam megint őket. A fiatalok és öregek között csak 1 hónap különbség van -a fajtán kívül- mégsem tojnak a kicsik.:(

Feri nem véletlen őrül bele a lambériázásba. Mindenféle praktikákat próbál kitalálni, hogy távol tartsa az állatokat. Magasban nem gond, csak el kell jutni a hungarocellel a házig, úgy hogy közben nem támadnak nagyon meg, és gyorsan beburkolja. Lent pedig, ahol lehet, először felteszi a lambériát és alácsúsztatja a méretre vágott kis táblákat. A kis dögök meg már tudják a koreográfiát és sorban állnak egy harapásért, akár Feribe is.:) Szerintem az alsóbb részeket csak úgy tudjuk majd befejezni, hogy arra a kis időre nem engedjük ki őket a házból.

Juhmeli üzenete…
Fernel, nálunk a szomszédban zöldséges van, de nincs zöldjük, amit oda tudnának adni, én meg az elmúlt két évben úgy elhanyagoltam a veteményest, hogy se káposztám, se mángoldom sincs, pedig az volt dögivel, magától is. Jövőre ez is fontos szempont lesz a veteményes tervezésekor, hogy legyen az állatoknak is finomság.

Arra nem jöttem még rá, hogy miért vannak úgy oda a hungarocellért. Úgy rohannak rá, mint a zabkására, vagy a joghurtra.:)
csakBea üzenete…
Hát, ööööö, nem szőrmókokra gondoltam, hanem szőr nélküli, nyúzott, leölt állatokra. A kutyá(i)m húsevő(ek).
Juhmeli üzenete…
Bea, látom, hamarosan újabb taggal bővül a család. És a kétlábúak nem húsevőek?:)
florentine üzenete…
izgalmas, izgalmas :-D
csakBea üzenete…
Hát, a bővülés egyáltalán nem biztos még :) De, a kétlábúak is húsevők, nyulat mi is szívesen ennénk. A csincsillát inkább nem kóstolnám meg :)
Juhmeli üzenete…
Florentine, bizony az! Nekünk mindenképpen.:)
Juhmeli üzenete…
Bea, gondolom, hogy a nem cukifaktoron múlik a döntés, mert már akkor meglenne.
Csincsilla ügyben teljesen megértelek, nyúlban is.;)